zaterdag 17 april 2010

Woensdag 14 april:Pokhara-Kathmandu, 200 km





Laatste rit!!! We worden extra verwend met een prachtig groen berglandschap,rijden ganse dag langs kronkelende rivier. Wegdek is wel slecht,veel kuilen en asfalt die kapot is en van die heel gevaarlijke geulen in de weg,vooral gevaarlijk omdat we constant van spoor moeten wisselen.Tegenliggers gaan niks opzij, dus moeten wij voortdurend het beste stuk op de weg opzoeken. Onderweg enkele bussen en vrachtwagens op hun zij zien liggen, waarbij 3 doden. Dan brengen wij het er heel goed van af. Het is zo druk op deze weg en totaal geen discipline, iedereen rijdt maar wat aan,ook heel vermoeiend.
Bovendien is het vandaag NIEUWJAAR in Nepal en vandaar die drukte. 3x nieuwjaar op nog geen 4 maanden tijd. Gisterenavond was het goed te merken, veel volk ging uit en veel muziek en life-bandjes.
Dré en Karsang zijn ons eergisteren tegemoet gekomen met de bus en gaan vandaag ook terug met de bus naar Kathmandu. Heb met hen te doen als je die bussen bekijkt. Ze worden propvol gestopt en geen airco en er wordt heel veel overgegeven,gewoon raampje open en hoofd buiten.
UITEINDELIJK KOMEN WE OM 14u30 NA MEER DAN 13.000km AAN IN KATHMANDU!!! Het zit er op, we hebben het gehaald. Alleen Ludo had vandaag weer wat pech. Hij reed als laatste en kreeg kapotte band. De pluggen hielpen niet en heeft zelf binnenband gestoken en kwam bijgevolg ook later aan. Dat verdient een biertje op terras! We hebben vanavond afgesproken met Paul Truyens, de Hechtelse fietser. En hij ziet er heel goed,gezond en ontspannen uit. We gaan met z'n allen gezellig eten en verhalen genoeg voor de eerstkomende dagen.

Donderdag 15 april

Om 4u30 opgestaan om een mountain-flight te maken over Himalaya wat uiteraard adembenemend is. Hier staan idd heel wat schoonheden bij elkaar.
Om 11u rijden we naar de vlieghaven om onze motor klaar te maken om te verschepen. Er komt heel wat bij kijken:stuur,spiegels en scherm moeten er af en voorwiel er uit. We krijgen weinig of geen informatie,weten niet precies wat het ons allemaal gaat kosten om de volle koffers mee te sturen. Dan komt de drugsbrigade ons ook nog wat lastig vallen nadat alles gepakt was, koffers worden terug leeggemaakt. Jef schiet serieus uit zijn sloef wat geholpen heeft want na ons wordt niemand meer gecontroleerd. Het is 16u30 als de eerste moto op frame aan de vork gestoken wordt.

Vrijdag 16 april

Vanaf nu zijn we nog enkele dagen vrij. We maken een weekprogramma op met Karsang. We bezoeken Koninklijk Paleis,veel tempels, lijkenverbranding,koninklijke steden, nog wat dorpjes...

Zo,dit is het einde van ons reisverhaal. Hopelijk is het een beetje boeiend geweest. Wij hebben er in ieder geval van genoten, met zijn goede en minder goede momenten. Het is een reis die we nooit zullen vergeten, met zoveel indrukken.
Zelf ben ik heel fier dat ik het als duozitter gedaan heb. Maar alle eer aan Jef, die ons km na km veilig naar onze eindbestemming gebracht heeft.
'Niet het einddoel is het belangrijkste, wel de weg er naar toe...'

7 opmerkingen:

  1. Profiteer er nog maar een paar dagen van. Het luchtruim boven Europa is momenteel toch volledig gesloten wegens een vulkaanuitbarsting in Ijsland. Teveel assen in de lucht voor de vliegtuigen dus er word helemaal niet gevlogen zeker tot en met vandaag.
    Groetjes aan iedereen en zeker aan onze Ludo.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Carine en Jef gefeliciteerd met de geweldige rit en de puike reisverslagen.
    13.000 km met twee man en dan ook nog ziek aankomen: RESPECT.

    Geniet nog even van Nepal, voor jullie het weten zit je weer in de Nederlandse sleur.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zus en Schoonbroer proficiat dat jullie in
    Kathmandu zijn aangekomen en ook met je
    mooi reisverslag , zo dat wij jullie goed konden volgen de goede dagen en de minder
    goede dagen.
    Geniet nu nog maar even van Nepal,zodat jullie binnen een paar dagen weer terug bij ons zijn, want ik heb jullie gemist
    groetjes van jezus en Danny ik bedoel

    je zus

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Carine,Jef,Ludo en al de anderen proficiat met jullie aankomst in Kathmandu.
    Wij hebben genoten van de verhalen en gaan ze zelfs missen.Geniet er nog even van want voor je het weet ben je weer in het Hechtelland.
    Carina en Roger

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Iedereen dikke proficiat. Een hele prestatie om, in soms toch wel moeilijke omstandigheden, deze rit van 13000 km tot een goed einde te brengen! De reisverslagen doornemen was een dagelijks ritueel geworden. We gaan het missen. Carine, Jef en Ludo, geniet nog van elk moment en tot weldra in (het nu wel zonnige) Hechtel. Stefan & Herlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Goed gedaan allemaal, gefeliciteerd! Blij te horen dat het allemaal zonder brokken is verlopen. Nu nog wat uitblazen zal wel goed doen, eet maar eens goed ook ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Dikke dikke proficiat. Een prestatie om u tegen te zeggen. Geniet er nog van, laat de batterijtjes weer wat op want reken maar eenmaal terug hier dat iedereen alles nog eens wil horen. Carine, Eric, Wannes en een superfiere Marie: wie kan er zeggen dat haar peter zoiets heeft gedaan: niet veel!!

    BeantwoordenVerwijderen