woensdag 24 maart 2010

Dag 25: Kerman-Bam, 230 km




Heel slecht nieuws!!! Vering van Ludo is dus toch stuk,weer een grote plek olie onder moto. Hij kan er wel mee rijden maar de vering dempt niet meer. Bijgevolg gaat hij de hele tijd op en neer en na een kuil deint hij nog meters verder na. Zijn maag slaat er van om. Gelukkig is het maar een korte rit vandaag en ondertussen zoeken we naar een oplossing. Er zijn 2 opties: ofwel wordt de vering naar India opgestuurd,ofwel brengt iemand ze tot hier. De 2 pistes worden bekeken. Rob sluit de eerste onmiddellijk uit,niet haalbaar volgens hem maar zo vlug geven we het nog niet op. Solidariteit in groep is nu groot maar wat als het er op aan komt? Straks moet de caravan toch verder en liefst met Ludo...Het is nu ook niet de ideale plek om dit aan de hand te hebben.
Iran verandert op één dag. Mensen worden donkerder en kleiner en gaan anders gekleed. Veel meer controleposten voor hen onderweg,ons laten ze na een vriendelijke begroeting gaan. In Iran is veel druggebruik,vooral aan de grens met Pakistan.De drugdealers leven er in conflict met de douaniers.
Aangekomen bij 'Akbar's guesthouse',heel 'basic'! BAM is 5 jaar geleden getroffen door een aardbeving waarbij helft van populatie gestorven is (45.000). We bezoeken de getroffen stad,best akelig. Unesco is bezig met heropbouw. We krijgen hier constant bewaking. Tijdens wandeling rijdt auto achter ons. Een dronken man vraagt ons om geld. Onze bodyguards pakken hem vast en wordt hardhands in hun auto geduwd. Moet dit nu echt?

4 opmerkingen:

  1. Hey Carine, Jef en Ludo...
    het thuisfront is nog steeds koortsachtig bezig het veerprobleem van onzen Ludo, de pechvogel, op te lossen. Als ge het een paar dagen eerder aan de hand gehad had, dan hadden we de nieuwe vering met Philip en Mathilde kunnen meegeven want die zijn toevallig op handelsmissie in India... en zo groot is dat toch ook nie eh....
    Alle, geniet ervan want ge zijt al bijna "bijna" halverwege...
    Marie-Jose en Maurice

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi wereldreizigers,

    De veringsproblemen van Ludo zijn wel dikke pech, we hopen dat er een oplossing word gevonden.
    Mss kun je de originele demper laten opsturen.
    We volgen het iedere dag, goede verslagen trouwens, tot binnenkort.

    Dora en Herman

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De moed niet opgeven! Het probleem van Ludo is natuurlijk wel dikke 'shit', maar hopelijk komt er nog een oplossing uit de lucht vallen. Blijven jullie relaas op de voet volgen zodat we op de hoogte blijven van jullie prachtige en toch overwegend positieve ervaringen.
    doei,
    Herlinde & Stefan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Carine, Jeff en het ganse team !
    Wat een brute pech zeg, maar ik weet zeker dat jullie een oplossing zullen vinden. ik ben net terug uit het everest gebied met een succesvolle beklimming van Island Peak 6189 m, het is gelukt tot de top en jullie zullen zeker ariveren, want KTM is waiting for you !!
    Heb Karsang al enkele malen ontmoet.
    Groetjes uit KTM van Lila, Karsang, Karna, Pol en heeeeeeeeeeeeeeeeeeell KTM

    BeantwoordenVerwijderen