zaterdag 6 maart 2010

Dag 7: Istanbul-Ankara, 453 km

We rijden vlot Istanbul uit en verlaten zo Europa en rijden over de Bosporus AZIE binnen. We zijn een week onderweg en hebben er 3.158Km opzitten. Vannacht is het serieus beginnen te regenen. Het ziet er voor de volgende 4 dagen niet goed uit. Het is vandaag niet boven de 8° geweest. Op 1500m was het slechts 3°. En dan moet je keuzes maken. Oorspronkelijk zouden we binnendoor rijden maar als we dan hoger komen, is er het risico dat je in de sneeuw terecht komt en daar hadden we nu geen zin in. We hebben het vroeger al een paar keer meegemaakt en daar is echt geen plezier aan. Het zou ook zonde zijn om nu iets aan de hand te krijgen. Iedereen neemt toch het zekere voor het onzekere want onze bestemming ligt natuurlijk nog ver weg!
Het landschap is ondertussen helemaal veranderd,we zitten in de bergen. Het geeft een prachtig uitzicht maar jammer van de regen. Onderweg kijken mensen raar op. Iedereen vraagt of we het niet koud hebben. In Ankara, de hoofdstad, staan de straten blank. We zetten de moto droog, trekken onze regenjas aan en gaan de stad verkennen.

5 opmerkingen:

 1. Hallo from Lila in Kathmandu;Nice to hear that you are coming by bike to Nepal. Please welcome ! Hope to see you in april.
  Good luck!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ich geleuf da Jef oud oant werre is....vies van de modder en bang van wa sniew...!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat het weer toch nog meevalt. Heel verstandig om geen onnodige risico's te nemen. Hier (zondag 09.53 h) 0° maar een prachtig zonneke en blauwe lucht. Toch maar genieten van die prachtige steden en dan komt de zon vanzelf (al is het maar figuurlijk). Groetjes, stefan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Laat het weer jullie pret niet bederven. blijf verstandig en geniet zoveel mogelijk.
  Na regen komt zonnenschijn! ;D

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Teun dat hebt ge goed gedaan "ne blog aanmaken". Het is heel plezant om jullie op deze manier te volgen.
  Hier is het wel droog maar koud.
  De groeten en tot een volgend bericht.
  Hilde

  BeantwoordenVerwijderen