dinsdag 30 maart 2010

Dag 30: Quetta- Sukkur, 380 km




Temperatuur stijgt vlug naar 41°,moordend op de motor. En weer escorte maar we worden dat kotsbeu,ze rijden veel te traag en stoppen te veel om ons nog maar eens voor de zoveelste keer na te tellen. Na herhaaldelijke pogingen om te ontsnappen,lukt het ons even tot er een pick-up dwars op de weg staat. Rob is boos en rijdt er langs af,sommigen kunnen volgen. Ons lukt het niet en krijgen ook nog kapotte band. Onmiddellijk staat heel het dorp bij ons. Alleen mannen en veel jongens! Meer dan de helft van de bevolking is jonger dan 25 jaar. Naar mijn mening heeft Pak. vrouw het niet beter als de Iraanse. Ze worden weggestopt in hun donkere lemen hutten of tenten,ofwel staan ze te werken in de bloedhete zon op de velden. Ik probeer contact te zoeken maar ze zijn schuw en jagen me weg. Het is heel moeilijk om alle indrukken en vooral de geuren weer te geven maar ik doe een poging. Wat zit er zoal op de weg: kleine taxi-brommerkes (3 wielers) die overal tussendoor wriemelen,ezel met overladen kar,traktoren met grote luidsprekers waar plaatselijke muziek uit weergalmt, bussen die op het dak ook mensen laden,heel veel toyota-pick-ups,overstekende koeien,geiten en zeker niet vergeten, de prachtige vrachtwagens, kunstwerkjes zijn het,de ene nog gekker dan de andere. Ze zijn rondom beslagen met beschilderd blik,lampjes,molentjes,slingers,belletjes en kettingkjes die dan eindeloos klingelen. Ook binnenin ziet het er fraai uit,ze kunnen amper door hun venster kijken,monumenten zijn het! En heel hoog geladen,tot 6m. En evenzeer trotseren ze de soms toch wel moeilijke wegen en halen ze mekaar in op een tweebaansweg. In principe wordt er links gereden maar rechts mag ook. En we rijden zo hard als we kunnen en steken ons hand op bij een controlepost.
In de dorpjes heeft iedereen zijn bedrijvigheid,heel druk en je kunt niet alles vatten. Allemaal kleine stalletjes langs mekaar,meestal winkeltjes en werkplaatsen.Af en toe zie ik ook iemand langs de straat op zijn bed liggen. En dan al die kinderen,het zijn juist mieren die overal uitkruipen. Het begint met ene en na 5min staan er wel 30 maar allemaal even lief. Ze moeten wel want anders pakt de politie hen met harde hand aan.

1 opmerking:

  1. Hallo,

    Fijn dat je zoveel tijd wil steken in het schrijven van jullie belevenissen. Ik lees ze nu iedere dag en ik kijk er zelfs naar uit. Deze 'vakantie' lijkt me echt iets voor jou. Ik zelf zou al lang zitten klagen over pijn aan mijn gat, maar ik denk wel dat jij hiervan kan genieten. Het moet een unieke ervaring zijn en al die toestanden horen bij het totaalplaatje.

    Onze volgende wandeling mag van mij kilometers duren, want ik wil je verhalen allemaal horen! Groetjes,

    Yo

    BeantwoordenVerwijderen