donderdag 4 maart 2010

Dag 5: Bulgarije-Istanbul, 430 km


De wegen in Bulgarije zijn slecht, heel veel diepe gaten in de weg. Met momenten moet je echt goed uitkijken, te meer omdat we zo zwaar geladen zijn, over het toegelaten gewicht.We zouden niet veel meenemen maar achteraf bekeken hebben we te veel bij. Verkeer gaat wel,geen gevaarlijke chauffeurs. Onderweg wel een dode langs de weg gezien en het leek toch geen ongeval?? Uiteraard zijn we niet gestopt.Dat houd je dan weer even bezig. Vervelen doe ik mij niet achterop. Er is zoveel te zien. Ik vraag me wel af met wat de mensen hier hun brood verdienen. Fabrieken en industrie staan er verlaten bij. Langs de weg stonden hoertjes, dat hadden de mannen natuurlijk allemaal gezien. En in Plovdiv zelf vond je dan de allernieuwste snufjes voor die enkelen die dan wel geld hebben.
Kijken allebei uit naar Turkije. Enkele jaren geleden zijn we hier 5 weken komen rondtouren met de moto en dat was een groot succes. Aan de grens hadden we chance. Op een half uur was alles geregeld. Tegenwoordig gaat alles met de computer. Vorige keer stuurden ze ons van kastje naar de muur. En heel vriendelijk. Christ en Jan kwamen net achter ons maar toen gingen de mannen eten. Zij moesten een uur wachten. Maar dat is hier niks om over op te jagen. Autostrade hier is super. Brede nieuwe wegen en geen kat (of soms toch) op de weg en geen gaten meer. Voor Istanbul komt de smog ons al tegemoet. Dat is een nadeel op de moto, je proeft het in je mond. Op dat moment gaat Jef zijn helm stuk,hij gaat niet meer dicht. Met open helm rijden dus. En dat haat hij!
Hotel Antik ligt pal in het oude stadscentrum. Hier wonen trouwens 16 miljoen mensen!! Allemaal smalle,soms steile steegjes maar Jef rijdt er recht naar toe. Als je dan ziet wat hier allemaal kan en hoe vlug wij ons thuis ergeren aan anderen. Omdat we eerst wilden afladen, stonden we in de weg voor de auto's,camionettes, brommers. Maar geen probleem. Op een gegeven moment zat alles vast,iedereen, allemaal mannen vanaf nu,stonden er op te kijken en dat brengt die speciale sfeer. Er viel nog eens wat te beleven in hun straat. Het gaat er hier zo gemoedelijk aan toe. Heel gezellig! We krijgen een aankomstdrank maar zonder alcohol! Uiteraard gaan we vanavond 'Istanbul by night' beleven.

3 opmerkingen:

  1. Istanbul al vlotjes gehaald, mooi zo!
    En blijkbaar nog niet veel verwarming nodig gehad :-)
    Nu begint het betere werk, veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Jef en Carine,
    het is nu 13.20u en ik ben met MArie reeds terug thuis. Operatie is goed verlopen: in beide oortjes buisjes en de neuspolippen verwijderd. Het in slaap doen was moeilijk omdat ze niet direct een goede ader vonden. HEt wakker worden was ook wat moeilijker maar ze is superflink geweest. Momenteel slaapt ze en als ze dan wakker wordt kan ze aan de groentenpap.
    Doe ze in Turkijë de groetjes,
    Carine en co

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo 'de motavonturiers'
    Ik ben deze namiddag aangekomen in Kathmandu, tof om de gasten hier weer tegen te komen. Het weer is prachtig, dus geef maar gas !!
    Groetjes
    pol Goven

    BeantwoordenVerwijderen