maandag 8 maart 2010

Dag 9: Konya-Cappadocia, 340 km




Jef is gisterenavond niet van zijn bed geweest. Hij was geen fluit waard. Dokter Jan is even bij hem gekomen en zag dat het wel goed zou komen. Waarschijnlijk voedselvergiftiging. Vanmorgen is hij toch maar opgestaan, ondanks zijn koorts en diarree. We rijden vandaag alleen zodat we op ons eigen tempo kunnen rijden en kunnen stoppen als het nodig is. Dit voelt heel vertrouwd aan zo met ons tweetjes.
Eerste stuk is een lange, saaie uitgestrekte weg. Met momenten is de weg heel goed maar soms zie je alleen maar gaten. Weinig verkeer. Af en toe een groep vieze,gehavende straathonden.
Mijn eerste lentegoel want we halen vlug 19°. Het weer gaat hier echt op en neer. Sinds enkele jaren geleden is er veel veranderd. Er wordt overal gebouwd. Tot Ankara ziet het er heel Westers uit, modern zelfs. Ben benieuwd hoe fel het gaat veranderen als we meer naar het Oosten rijden. De meeste vrouwen dragen hoofddoek.
Onze eerste pic-nic:ekmek met chocolade en chai krijgen we weer aan het naftstation. Dat is hier gebruikelijk. Mensen zijn echt overal vriendelijk. Ze zijn direct bereid om je te helpen. Toch was er een kind dat niet zo blij was met onze komst. Hij tufte nl. op ons!
Met de motor gaat alles goed en met de helm van Jef ook. Hij heeft hem zelf wat geplakt. Hopelijk houdt dat nog even.
Goed op tijd in Capadoccia aangekomen. Wat is dat hier veranderd? Heel toeristisch geworden. Er wordt overal gebouwd. Men is alles aan het klaarmaken voor het nieuwe seizoen. Een man vroeg zich af waarom wij nu hier zijn, 'het is toch veel te koud, verkeerd seizoen!'

7 opmerkingen:

  1. En vandaag mee geaardbeefd of aardgebeefd of geaardboven ?
    Diene kleine heeft gewoon verkeerd verstaan : " Tuf op de Jef " in plaats van " Jef op den Tuf "
    Groetjes van Marta en Dirk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Carine en Jef,
    Hopelijk zijn de on(gemak)ken voor Jef stilaan verleden tijd. Lichte kost, voldoende drinken, enz..
    Meer foto's plaatsen is ook leuker.
    Groeten,
    Monique en Marcel

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een goedenavond vanuit Eksel,
    hopelijk voelt Jef's buikje al beter aan. Hebben jullie een kersenpitkussentje bij? Kan helpen. Wij zijn hier weer aan onze gewone week begonnen, na het lezen van jullie avonturen heb ik ook een beetje buikpijn maar dan van iets anders. Geniet maar. Carine en co

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Jef en Carine,
    Ik kijk elke avond uit naar jullie reisverslag . Echt de moeite .
    Groetjes
    Jaklien

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hey,
    Inderdaad.
    Geniet telkens weer van jullie avontuur.
    De honden zou ik daar ook wel eens gezien willen hebben.
    En dat kind praat misschien gewoon vochtig...lol :)
    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hallo this is Karma Sherpa from Namche Bazaar in Everest region. My friend Pol told me that you drive by motorbike to Nepal waaww that is great, it is nearly the same adventure that I climbed Mount Everst hihihihihi !!
    I wich you a lot of succes and may be I see you in KTM !

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Thank you for the mail Karma, now we have a great time in Turkey but Nepal, here we come... We're realy looking forword

    Namaste,
    Carine

    BeantwoordenVerwijderen