woensdag 31 maart 2010

Dag 32: Multan-Lahore, 350 km



Laatste dag Pakistan. Hoewel iedereen het ons afraadde om naar hier te komen (ook ministerie) is het allemaal heel goed meegevallen,op de escorte na. Media geeft ons wel echt een vertekend beeld. Nog enkele indrukken:
-afwezigheid van de Pakistaanse vrouw, contact is heel moeilijk. Velen zijn gesluierd of dragen zelfs een burka. In vgl. met Iran zijn vrouwen en mannen meer gescheiden. In Lahore zie je wel vrouwen zonder sluier. Groot verschil met het platteland. In Pakistan wonen 170 miljoen mensen, waarvan 2 in Lahore.
-grote aanwezigheid van politie en leger,ook veel meer dan in Iran. Heel duidelijk waar hier de prioriteiten liggen. Geld geraakt ook hier weer niet bij de arme mensen. Maar kunnen ze deze controle nog lang handhaven?
-mooi afwisselend landschap met enerzijds uitgestrekte droge woestijn,bergen en anderzijds vruchtbare gebieden,
-stof, stof en nog eens stof,
-vriendelijke,mooie mensen. We zijn er niet achtergekomen waarom zoveel mannen hun haren en baard met henna verven en er dus ros uitzien. Zelfs witte ezeltjes krijgen rode voetjes,
-ondanks het te drukke verkeer slagen ze er in om het heel kleurrijk te maken, heel origineel al die versierde voertuigen,
-miliebewustzijn is een ramp!!!! Waar eindigt dat?
...

Vanavond is de regionale tv weer langs geweest. Interesse naar onze trip is groot,ze vinden het fijn dat we zoveel km's rijden om hun land te zien. 'Jullie worden hier toch voor betaald of krijgen er een medaille voor?' Euh,nee! Daarna werden we uitgenodigd voor een overheerlijke diner door de motorclub van Lahore.Je moet al heel rijk zijn om een motor te kunnen kopen in het buitenland (tax 115%). Onze gastheer is de broer van de voorzitster van SOS kinderdorpen Lahore. Enkelen onder ons hebben vandaag dit project bezocht en gesteund.
Toch wel grappig: doorheen heel Pakistan zijn we niet vrij geweest. Ik werd soms zelfs gevolgd als ik naar toilet ging. En nu,uitgesproken vandaag in Lahore,waar we zo veel onheilspellende berichten van gekregen hebben, zijn we verlost van de security. Dat zegt weer veel over de negatieve berichtgeving.

Omdat ik hier goede verbinding heb, heb ik bij de voorgaande dagen wat foto's en zelfs een klein stukje video toegevoegd.

2 opmerkingen:

  1. hé Carine en Jef en ook mijne dikke vriend Ludo ondertussen even goeie vriend ma waarschijnlijk wa kilo's minder door die wippende vering en af en toe eens een koekje.Zo te zien en te lezen gaat het jullie goed daar en hou da zomaar en zeg tegen Ludo dat de kaarters duimen dat da met zijn vering in orde komt.Groetjes Paul en Chris.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een vrolijke Pasen daar in de verre oorden. Wellicht hebben jullie geen paashaas of paasklokken ontmoet, maar heel veel andere dingen en vooral mensen in hun anders-zijn en toch zo gelijkend op ons. Geniet nog van jullie reis, heb zo het gevoel dat jullie nog heel veel mooie dingen en mensen gaan zien en ontmoeten. Het thuisfront uit Eksel: Marie, Wannes, Carine en Eric

    BeantwoordenVerwijderen